2015. dec 05.

Istenes Bence életmódot vált!

írta: EF
Istenes Bence életmódot vált!

Reméljük, senki nem érzi magát átverve, merthogy nem arról lesz szó, hogy Bence szeretne ledobni magáról egy pár kilót, vagy mostantól vega lesz, vagy napi 5 órát tölt edzőteremben. Sőt, a magánéletéről sem fogunk nagyon írni, merthogy az az övé...

Oké, de akkor mi ez az életmódváltásos cím? Hogy kerül Istenes Bence egy diákoknak szóló vetélkedő kellős közepébe?

Aki olvasott már minket, nagyjából képben van, aki most olvas először, annak röviden: Néhány éve egy üzletembernek támadt egy eszement ötlete, miszerint gyerekeknek szeretne szemléletformáló vetélkedőt, versenyt alkotni, mégpedig fenntarthatóság témában. Oké, ez eddig nem nagy kunszt, de ha hozzátesszük, hogy nem egy rajzversenyről beszélünk, hanem egy olyan kezdeményezésről, amelyben a gyerekek megtanulnak csapatban, csoportban dolgozni, hatékonyan kommunikálni, megismerkedni a projektszerű gondolkodás alapjaival, támogatókat szerezni, politikusokkal tárgyalni, hatással lenni a környezetükre, mit több, inspirálni őket, az már mindjárt izgalmasabban hangzik. Csupa olyan dolog, amit az iskolában elvétve tanítanak... Nincsenek megkötések, csak a téma adott minden évben. A lényeg, hogy a diákok a saját eszközeikkel mutassák meg a világnak, hogy számukra mit jelent a fenntarthatóság. Egy évadon túl vagyunk, érdemes megnézni, hogy mit alkottak a díjazott csapatok!

 

Naszóval Bence... Bence az előző évad díjátadóját vezényelte le, és már akkor felmerült, hogy szívesen részt venne a kezdeményezésben, tetszettünk neki, na! Ő nagyjából annyira van képben a fenntarthatóság témakörben, mint egy teljesen átlagos ember, így különösen izgalmas végigkövetni, hogy az évad végére (2016. június) mit tud átültetni a gyakorlatba is. Bence videóblogját folyamatosan megosztjuk majd veletek, és követhettek minket a Youtube csatornánkon, weboldalunkon, és a Facebook oldalunkon is!

Elindult tehát az Energy Factory 2. évada, új ötletek, új csapatok és persze Istenes Bence!

Szerző: Szandra

Szólj hozzá

vetélkedő projekt projektmenedzsment istenes bence Istenes Bence benceistenes EnergyFactory2016 fennatarthatóság