2015. jún 21.

Istenes Bence és az Energy Factory

írta: EF
Istenes Bence és az Energy Factory

“Fenntarthatósági Oscar díj”

Tegnap  ünnepélyes díjkiosztó rendezvénnyel lezárult a 2015-ös Energy Factory interaktív vetélkedő. 1 év előkészítés, több hónapos kemény, de örömteli munka – mind a gyerekek, mind pedig a mi részünkről… A végeredményt látva azt mondjuk: megérte a rengeteg belefektetett energia. Nem bánjuk a munkával töltött fél éjszakákat, a néha megoldhatatlannak tűnő feladatokat, mint ahogy a gyerekek is örömmel dolgoztak még a hétvégéken is a saját projektjükön.

 

Az Energy Factory a közös élmény és hatásos kommunikáció játéka

Ha valaki most olvas bennünket először: Az Energy Factory-ban 10-18 éves diákok formai kötöttségektől mentesen, tetszőlegesen választott eszközökkel mondják el környezetüknek, hogy számukra mit jelent a fenntarthatóság. Az idei versenyre 45 csapat nevezett, ebből 12-en versengtek a fődíjért.

A 12 projekt közül a neves közéleti személyiségekből és szakemberekből álló zsűri választotta ki a győztest, és tőlük vehették át a nyertes csapatok az értékes díjakat. Az idei zsűriben Für Anikó, színművésznő, Pál Dénes, énekes, Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál alapítója, Galler András, Indián, rendező, Balogh Gábor világbajnok öttusázó, Orbán Tibor, a MATÁSzSz elnöke, Prof. Kovács Kornél, az MTA doktora és Mészáros Lajos villamosmérnök, tervező foglaltak helyet.

Istenes Bence a fenntarthatóságban is otthon van

A díjátadó levezénylésére Istenes Bencét kértük fel, mint rutinos Factory műsorvezetőt, és milyen jól tettük! Az esemény pont olyan izgalmas, látványos, pörgős, kellően ünnepélyes de mégis humoros és laza lett (köszi Bence!:)), ahogyan azt elképzeltük! A Gyereksziget nagyszínpada előtt pedig több, mint száz résztvevő szikrázó napsütésben izgulhatta végig a show műsort. (Őszintén: egy hétig imádkoztunk a szombati napsütésért, és végül ez is bejött!:))

_kcs4296_masolata_masolata.jpg

300 fős gigabuli

Az idei verseny főnyereményét egy 5 fős kiskunhalasi gimnazista csapat vihette haza, akik nem kevesebbet vállaltak és teljesítettek, mint egy különleges napóra elkészítését városuk egyik frekventált terére.
_kcs4655.jpg

Robbanj be a köztudatba!

A nyertesek között volt még színházi előadás (kőszínházban!), elindult egy startup vállalkozás, született szuperhős, akinek a kalandjait naponta nyomon követhetjük, egész napos fesztivál Kecelen, jótékonysági futás Budaörsön…

Holnaptól olvashattok a győztes csapatokról, láthattok interjúkat a zsűritagokkal, szóval jövünk még egy csomó érdekességgel!

És akkor az idei díjazottak!

  • A 2015-ös Energy Factory fődíját a Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium Bibó Napóra csapata nyerte
  • Kommunikációs különdíj: a Kalocsa Város Uszoda és Gyógyfürdő által nevezett Fényrobbantók csapata
  • A fenntartható projekt különdíj: a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium Fényfutárok csapata
  • A legnagyobb hatást elért projekt: a Keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és óvoda két csapata, a Napsugár és a Green-Team csapat
  • Legkreatívabb projekt: a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Szemfényvesztők csapata
  • Ökocímke különdíj: a Kisteleki Árpád Fejedelem Katolikus Gimnázium és Szakközépiskola, ETIPAFG csapata
  • Legjobb támogató pedagógus: Török Krisztina és Kóczián Gábor
  • Legjobb projektmenedzser: Bozó Bendegúz, a Fényrobbantók csapatából
  • Legjobb mentor: Szabó Ádám, a Green-Team mentora 

 

(Szerző: Szandra)

Szólj hozzá