2015. jún 14.

Egy művész, aki nem csak beszél a fenntarthatóságról: Pál Dénes

írta: EF
Egy művész, aki nem csak beszél a fenntarthatóságról: Pál Dénes

Magyarország egyik legnépszerűbb énekese a hétköznapokban is környezettudatos!

Korábban írtunk arról, hogy mi sokszor nem követjük a szokványos tankönyvi előírásokat – a világ és annak működése annyira sokféle, hogy nem szeretnénk ilyesfajta keretekbe szorítani. Ebből következik, hogy pont a végtelen számú lehetőség miatt sok minden nem is működik, más előírásokkal pedig egyszerűen mi nem értünk egyet.

Ilyen például az, amikor a tankönyvek leírják, hogy hogyan kell egy ismert embert meggyőzni arról, hogy álljon a kezdeményezésed mellé. Szerintük, ha már győzködni kell valakit, hogy te és a projekted/üzleted/ötleted mennyire remek, egyedülálló és forradalmi – na, az a veszett fejsze nyele, minden, csak nem hiteles. Ez nagyjából olyan, mintha a szomszédék Pistikéjét próbálnám arról meggyőzni, hogy miért lesz neki jó, ha engem vesz feleségül – miközben Pistike különösebb érdeklődést nem mutat irányomban, sőt…

Visszakanyarodva az eredeti témához: Amikor az akkor még születőfélben lévő projektünkhöz kerestünk egy hiteles – már biztosan feltűnt, hogy ez fontos kulcsszó nálunk –, ismert és sokak által kedvelt híres embert, mindannyiunknak elsőre Pál Dénes jutott eszébe. Egyszerűen azt éreztük, hogy „illünk egymáshoz”, hiszen tudtuk, hogy azon kívül, hogy Ő ma Magyarország egyik legkedveltebb énekese, a hétköznapokban is ezer szállal kötődik a fenntarthatósághoz.

Ráadásul ekkortájt jött ki Dénes a Brave New World című számával. Beleszerettünk…

Ugye nem lepődtök meg, ha azt mondjuk, hogy mindössze egy gyors egyeztetés után máris Dénessel beszélgettünk? (Azt tudtátok, hogy nem mellesleg energetikai mérnökasszisztensnek tanul?)

Az elejétől egy hullámhosszon voltunk, és nem volt kétséges, hogy örömmel vállalja a felkérést. Nem azért, mert épp beleillünk az imázsába, vagy mert akkora tuti üzlet lennénk, hiszen olyan ötlettel álltunk elé, amiben akkoriban nem sokan hittek (és ami ráadásul pénzt se hoz:)). Egyszerűen Ő is azokban hisz, amikben mi. Pont.

paldenes1_janoshalma.jpg

(A szerző megjegyzése: Igen. Dénes élőben is pont annyira kedves, közvetlen, barátságos, és jóképű:), mint a színpadon.) 

Így lett a Fénykör lelkes támogatója, arca Pál Dénes. Minden rendezvényen ott van, az Elődöntőn személyesen nézte végig a csapatok bemutatkozását, és zsűritagként Ő lesz az egyik, akik eldönti, hogy melyik csapat projektje nyeri az idei Energy Factory vetélkedőt.

teljes_kepernyo_rogzitese_2015_04_26_154442.jpg

Mi tehát továbbra is azt mondjuk, hogy amikor szeretnél egy ismert embert a projekted mellé állítani, ne ragaszkodj az előírásokhoz. Ha meggyőzéssel, rábeszéléssel veszel rá valakit, hogy legyen az „ARCOD”, akkor ő mindig csak valamilyennek fog tűnni, és nem lesz hiteles – ezzel együtt a projekted/üzleted/terméked sem.

A mi történetünk a legjobb példa arra, hogy az ismert emberek között is sokan vannak, akik pont úgy vélekednek a világról, ahogy te. Keresd őket!

(Szerző: Szandra)

Szólj hozzá