2015. jún 23.

3 kreatív ötlet, ami sikert hoz

írta: EF
3 kreatív ötlet, ami sikert hoz

Hogyan lesz néhány gyerek ötletéből kőszínházi előadás, nagyszabású fesztivál, vagy sok követővel bíró szuperhős?

Díjazottak 2. rész

A legnagyobb hatást elért projekt különdíj – Green Team és Napsugár csapatok

_kcs4446.jpg

Green-Team (mentor: Szabó Ádám)

A keceli II.János Pál Katolikus Általános iskola 6.-os lánycsapata új képregényhőst alkotott: Öko-Man-t.

Öko-Man, a környezetvédő szuperhős kalandjai a kezdetekben még papírra, kézzel rajzolva készültek, de a lányok hamar rájöttek, hogy lehet ezt sokkal hatékonyabban és környezetbarátabb módon csinálni, így áttértek a digitális technikára. A szoftver segítségével profi és nagy mennyiségű képregény készült, sőt egy idő után Öko-Man saját híradót is kapott. A lányok a többi csapatról sem feledkeztek meg – mindenki kapott saját képregényt!:)

(Herczeg Kitti, Bán Orsolya - Green-Team csapat)

Fiatal koruk ellenére profi módon használták a közösségi médiát, ahol naponta jelentkeztek Öko-Man legújabb kalandjaival, így elképesztően sok követőre tettek szert.

Öko-Man a nyári szünet alatt sem pihen: hetente találkozhatunk vele a csapat Facebook oldalán.

Napsugár (mentor: Mester Kriszta)

Derű, jókedv, felszabadultság. A keceli 8.-os diákok eredetileg egy flashmob szervezését tűzték ki célul, amellyel a napenergia felhasználását szimbolizálták volna. A két és fél hónap alatt viszont annyira belejöttek a szervezésbe, és annyi új ötletük támadt, hogy végül az általuk megálmodott néhány perces előadás egy egész napos rendezvénnyé szélesedett, rengeteg programmal, még arra is odafigyelve, hogy kicsiknek és nagyoknak egyaránt maradandó élményt nyújtson a Napfény Fesztivál.

Ahogyan szélesedett a program, úgy egyre több lett a megoldásra váró feladat is, támogatók kellettek, fellépőket, résztvevőket kellett szervezni…és a csapat felnőtt a feladathoz, miközben egy csomó hasznos tapasztalatot szereztek!

(Turcsán Mirella - Napsugár csapat)

A fesztivált évről-évre megrendezik, így egyre több emberhez jut el a fenntarthatóság üzenete.

Legkreatívabb projekt különdíj: Szemfényvesztők (mentor: Hajdú Zsófia)

A lelkes 6.-os csapat egy színházi előadást álmodott meg, és talán az elején még ők sem sejtették, hogy milyen óriási dolgot fognak megvalósítani.

Adott volt rengeteg kreatív kiskamasz és egy jó ötlet. Hogy kemény és fáradságos munka volt a nulláról két hónap alatt megalkotni egy olyan előadást, amely bemutatójának a Kalocsai Színház adott helyet? Nagyon! A csapat sokat köszönhet tanáruknak, Török Krisztinának is, aki nem véletlenül kapta meg a legjobb támogató tanár különdíjat, hiszen mindvégig teljes erőbedobással segítette, bátorította és fogta össze a 19 fős csapatot!

_kcs4491_masolata_masolata.jpg

A megfeszített tempójú próbák és a szervezés során végül még arra is jutott idő, hogy véleményeztessék a színdarab forgatókönyvét; Csonka András és Geszti Péter is adott hasznos tanácsokat a csapatnak!:)

Két hónapnyi előkészület után, május 21-én a Kalocsai Színházban a Szemfényvesztők csapata bemutatta a Földünk a tét! című darabot, ami óriási siker volt, rengeteg pozitív visszajelzéssel! Az első előadást azóta még négy követte, így közel 800-an látták már az előadást!

(Török Krisztina - Szemfényvesztők csapat)

Május 21-én azonban megszületett a kemény munka eredménye: a Szemfényvesztők bemutatta A Földünk a tét! című előadást a Kalocsai Színházban telt ház előtt, hatalmas sikerrel. Azóta pedig további 3 alkalommal 600 ember látta a darabot. Reméljük lesz folytatás, és további sikerek, nem csak a színpadon, hanem az Energy Factory eredményhirdetésében is.

A fődíjas csapatról, és a kommunikációs különdíjasról itt olvashattok.

(Szerző: Szandra)

 

Szólj hozzá