2015. jún 09.

Lehet egy cégvezető társadalmilag érzékeny?

írta: EF
Lehet egy cégvezető társadalmilag érzékeny?

Amikor az ember eldönti, hogy írni fog, netán blogot fog írni, akkor nyilván valami erős belső kényszer vagy tűz hajtja kimondani valamit, hogy más is tudjon róla!

Így volt ez nálunk a Fénykör csapatánál is. Igen ám, de mi öten vagyunk és egy blogban szeretnénk bemutatni, hogy hogyan teljesítettünk egy lehetetlennek tűnő kihívást.

Közösen.

Hosszútávon fenntarthatóan.

És hatásosan.

Ehhez kellett egy ötletgazda, aki a csapat MOTORJA!

És persze az egész úgy kezdődött, mint minden valamirevaló mese…

Volt egyszer egy sikeres energetikai cég Magyarországon. A cég vezetője, mint minden sikeres üzletember üzleteket kötött, tárgyalt, irányított.

Még csak a harmincas évei végén járt, amikor az üzleti terület, amiben dolgozott, emlékezetni kezdte egy fiatalkorában meghatározó helyzetre… Mégpedig arra, amikor huszonévesen először látott, használt mobiltelefont, vagyis akkor még rádiótelefont.

Emlékezett, hogy akkor mennyi szkeptikus hangot hallott: Ugyan! Ezt csak a gazdagok tudják megengedni maguknak, drága. És bonyolult, nehéz használni, érteni. Nincs jövője…

És lám! Ma már nincs olyan 12 éven felüli, akinek ne lenne mobilja. Pedig csak 20 év telt el!

Tóth Zoltán – innentől Zoli – szájából nem egyszer hallotta megbeszéléseken kis csapatunk, hogy: „Azért szeretném, hogy mindenki tudjon a megújuló energiában rejlő lehetőségekről, mert így nem lesz senkinek az az érzése 20 év múlva, hogy lemaradt valamiről!”

És ha Zoli akar valamit, ahhoz társakat, csapatot talál, csapatot épít. Úgy tud lelkesedni és lelkesíteni, hogy az is a megújuló energia elkötelezettje lesz, akinek a hátsó kertben van egy kis atomerőműve.

dsc_0816.JPG

Mi is így jártunk! Meghallgattuk egyszer és azon kaptuk magunkat, hogy szervezni, gondolkodni kezdünk, és bővülő közösséget vizionálunk.

A Fénykörközösséget.

Innen indult a mi kihívásunk, amiről ez a blog szólni fog.

Öten vagyunk. Tóth Zoltán (övé tehát az ötlet, ő a Fénykör fővédnöke, és bár csapatként működünk, szigorú értelemben véve ő a vezető). Szilvia (civilben pszichológus, problémamegoldó, tréner, jelenleg a projekt irányítója), Alexandra (aki összerak, következtet, elemez, javít), Edina (ő a szervező és ő biztosítja a stabilitást a csapatban) és Dénes (színész, aki kreatív és kellőképpen bohém is).

_dsc4397.JPG

(Tóth Zoltán, a Fénykör fővédnöke az Energy Factory Elődöntőjén)

20150602_155004.jpg

(Balról jobbra: Dénes, Szandra, Szilvi, Edina)

Így kezdődött tehát a mi történetünk, ezek vagyunk mi. Új lehetőségeket, új megoldásokat, új utakat kerestünk és találtunk.

 

Szólj hozzá