2015. jún 18.

Für Anikó csak annyit kérdezett: folytatás?

írta: EF
Für Anikó csak annyit kérdezett: folytatás?

1 Színművésznő, 1 Sziget fesztivál alapító, 1 énekes, 1  olimpikon, 1 rendező, 1 egyetemi professzor, 2 mérnök és 3 dolog, ami közös bennük!

  1. Mindannyian egyetértenek abban, hogy a fiatalokat nem oktatni, nevelni kell, hanem lehetőségekhez segíteni őket, hogy alkossanak, gondolkozzanak és újraformálják a világot!
  2. Közös bennük, hogy bár az élet különböző területein sikeresek, a környezettudatos gondolkodást és az Energy Factory-t egyforma lelkesedéssel és hitelességgel támogatják.
  3. Tegnap délután – a végső döntésnél – mindannyian úgy érezték, hogy nehéz és hálátlan szerep az övék, hiszen az Energy Factory 12 döntős csapatának projektjei mind-mind felkeltik a felnőtt világ figyelmét és díjazásra érdemesek.

collage-001.jpg

És milyen hangulatban telt az illusztris társaság délutánja?

Miután ők nyolcan hétről-hétre nyomon követték a csapatokat, a projektek alakulását, így a döntésre már mindenki a saját kedvence(i) nevével érkezett meg.

unnamed-001.jpg

(Balról jobbra: Balogh Gábor, Gerendai Károly, Mészáros Lajos)

A favoritok egyeztetése után persze volt totális egyet-nem-értés és teljes összhang is, mint ahogy volt feszültség és volt nevetés is. Ja, és egy rakás fantasztikus ötlet a következő évadra. 

unnamed_1_-001.jpg

(Balról jobbra: Galler András, Indián, Für Anikó, Orbán Tibor)

unnamed_2_-001.jpg

(A Fénykör, és az Energy Factory stábja: Lajtos Edina, Tóth Zoltán fővédnök, Molnár Szilvia, Végh Alexandra+Bernáth Dénes - aki épp a csapatok legfontosabb eseményeit mutatta be)

Tehát, néhány óra és pár liter kávé után végül eldőlt, hogy ki nyeri a 2015-ös Energy Factory-t. Szombaton 12:30-kor, a Gyereksziget nagyszínpadán pedig mindenre FÉNY derül!

Ezúton is  köszönjük a zsűri munkáját,hogy nem sajnálták az idejüket (pedig abból nekik sincs sok), az energiájukat, és hogy megosztották velünk az értékes tapasztalataikat, ötleteiket. A szombati eredményhirdetésen pedig személyesen adják át a nyerteseknek az értékes díjakat.

Ja, igen! Für Anikónak innen is üzenjük: lesz folytatás! 2016-ban újra kommunikációs robbanást okoz majd az Energy Factory!

Für Anikó - Jászai Mari-díjas színésznő, Érdemes Művész, az Örkény Színház színésznője

“Meg kellene végre értenünk, hogy az ember a természet része, így ha a fenntarthatóságról beszélünk, akkor valójában nem a természetet védjük, hanem önmagunkat, az embert!”

Pál Dénes - énekes és megújuló energetikai mérnökasszisztens hallgató

“A FÉNYKÖR arcaként már többször sokféle környezetben elmondhattam, hogy számomra miért is fontos a fenntartható élet. Most a fiatalok mutatták meg nekünk, Ők mire vágynak! „

Galler András, Indián - VIVA COMET, BRAVO és Aranyzsiráf-díjas rendező

”Abból, ahogyan a projektek elkészültek láthatóvá vált számomra, hogy a munka végére a gyerekek jól hasznosították a tapasztalataikat, és úgy ahogyan én a csapattommal, együttműködéssel alkottak igazán fantasztikusat!”

Gerendai Károly - a Sziget Fesztivál Kft. ügyvezetője

„Nagy örömmel látom, hogy a gyerekek megértették, hogy rajtuk a sor, és néhány csapat olyan szervezőkészségről tett tanúbizonyságot, melyet mi felnőttek is megirigyelhetnénk!”

Orbán Tibor – a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének elnöke, az Ökocímke védnöke

„Mérnökként figyelni, hogy a jövő generációja milyen aprólékos munkával tud haladni a világban, igazán megnyugtató számomra! „

Balogh Gábor - kétszeres világbajnok öttusázó, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke

„Az MDSZ elnökeként a leginkább elismerésre méltó számomra ebben a dologban az, hogy végre azt láthattuk mi felnőttek, hogy a fiatal generáció teljes erőbedobással dolgozik valamin, aminek még 100 év múlva is lesz hatása!”

Prof. Kovács Kornél – a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Szegedi Tudományegyetem tanára

„Csak biztatni tudom pedagógus kollégáimat arra, hogy támogassák a jövőben a tanulóikat abban, hogy a következő évadban ott legyenek az indulók között, mert ez a pályázat a tanár számára is igazi közös élményt jelent a diákokkal.”

Mészáros Lajos - villamosmérnök, tervező, a Magyar Mérnöki Kamara elnökségi tagja

,,Számomra a legszimpatikusabb, hogy végre mi felnőttek hallgattuk, figyeltük a gyerekeket, és teremtettünk olyan körülményeket, ahol ki tudnak bontakozni. Ez mindennél többet jelent!”

(Szerző: Szilvi+Szandra)

Szólj hozzá

pályázat távhő Fenntarthatóság Sziget Fesztivál Balogh Gábor Gerendai Károly Pál Dénes Für Anikó Zsűri Energy Factory pályázat gyerekeknek Fénykör Fénykörközösség Galler András pályázat középiskolásoknak matássz Orbán Tibor