2016. ápr 04.

Istenes Bence is szurkolt a 2. „Fenntarthatósági Oscar” Elődöntőjén

írta: EF
Istenes Bence is szurkolt a 2. „Fenntarthatósági Oscar” Elődöntőjén

Mégpedig az első sorból, hiszen azon túl, hogy Ő a verseny arca, hónapok óta követhetjük videóblogján az életmódváltását.

Idén is megrendezésre kerül az Energy Factory nagyszabású interaktív vetélkedő, amelyben nem más a tét, mint hazavinni a „Fenntarthatósági Oscar” díjat. Április első hétvégéjén az elődöntővel indult meg a harc, amelyen izgalmakban és lelkesedésben nem volt hiány. Tavaly a fény volt a verseny központi témája, idén viszont nagyobb térben gondolkodhattak a nevezők, hiszen a mottó: A fenntarthatóság egyszerűbb, mint gondolnád!

Szombaton a 24 elődöntőbe jutott csapat mutatta be terveit a zsűrinek, mellyel egy élhetőbb bolygót és egy fenntarthatóbb jövőt szeretnének létrehozni. Az ifjú környezettudatos versenyzők annak ellenére is a legnagyobb magabiztosságról tanúskodtak a 3 perces bemutatkozások során, hogy a neves zsűritagok jelenléte már önmagában is okozott némi izgalmat.

A zsűri összetétele második éve változatlan, így idén is zsűritag Für Anikó, színművésznő, Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál Kft. ügyvezetője, Pál Dénes, énekes, Galler András, Indián, VIVA COMET, BRAVO és Aranyzsiráf-díjas rendező, Balogh Gábor kétszeres világbajnok öttusázó, Orbán Tibor, a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének elnöke, az Ökocímke védnöke, Prof. Kovács Kornél, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Szegedi Tudományegyetem tanára, Mészáros Lajos, villamosmérnök, tervező, a Magyar Mérnöki Kamara elnökségi tagja.

2016_energy_factory_elodonto_istenes_bence.jpg

Az Elődöntő házigazdája az Energy Factory arca, Istenes Bence volt, aki a jó hangulatért, és a közös szelfikért is felelt, hogy az online követők is értesülhessenek az eseményekről.

A bemutatott kreatív ötletek szemmel láthatóan egytől-egyig rengeteg munkát és energiát igényeltek az elődöntősöktől, így nem volt könnyű kiválasztani azt a 11 elhivatott fiatal csapatot, akik tovább menetelhetnek a győzelemig.   Ahogyan tavaly, a 12. csapatot ebben az évadban is a közönség juttatja be a döntőbe, az Energy Factory Facebook oldalán történő szavazással.

 2016_energy_factory_elodonto.jpg

 

Idén ők már biztosan versenyben vannak a „Fenntarthatósági Oscar” díjért:

 

Öko-kommandó - Kalocsai Szent István Gimnázium

Szelektív Macik - Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Szakközépiskolája és Gimnáziuma

Szemfényvesztők - Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola

KörnyÉsz - Sárszentmihályi Zichy Jenő Általános Iskola

Törökbálinti Energia Kommandó - Bálint Márton Általános és Középiskola, Törökbálint

JÖVŐMENTŐK - Boglári Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Balatonboglár

Tekergők - Boglári Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Balatonboglár

Légy Te az 5.LM - II. Rákóczi Ferenc Katolikus Mezőgazdasági, Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola

és Gimnázium, Kiskunhalas

Energiavámpírok - Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola

Vári fiúk - Kiskunhalasi SZ Vári Szabó István Szakképző Iskolája és Kollégiuma

FlakonCicák - Launai Miklós Református Iskola, Neszmély

 2016_energy_factory_elodonto_11_dontos_csapat.jpg

Megkezdődött tehát a projektek megvalósításának időszaka! A versenyt és a projektek megvalósulását az Energy Factory, és a 12 döntős csapat Facebook oldalán is követhetik az érdeklődők egészen június végéig!

Szólj hozzá