2016. jan 13.

Egy csodálatos és elgondolkodtató videó a Földről

írta: EF
Egy csodálatos és elgondolkodtató videó a Földről

Van még remény?

Csináltunk egy kisfilmet. Arról, hogy mit látunk magunk körül, és arról, hogy szerintünk van remény. 

Sok visszajelzést kaptunk, a legtöbb arról szólt, hogy hát igen, ez szép lenne, meg arról, hogy úgysincs mit tenni, a nagy cégeket csak a pénz érdekli, meg arról, hogy hát ilyenek az emberek. Rombolnak. Pusztítanak. Közönyösek.

Lehet. Az emberek ilyenek is. De közben építenek, szeretnek, együttéreznek. Életet teremtenek erre a világra. Mi ez, ha nem vegytiszta remény? Remény, hogy a gyerekemnek, az unokámnak jobb lesz. Egészségesebb, tisztább, boldogabb. 

Mindannyian találkoztunk talán már az érzéssel, hogy a nagy mindenségben én semmit nem számítok. Mindegy mit és hogyan teszek, olyan sokan vagyunk a Földön, a kutyának nem tűnik fel, hogy én január 14-én reggel éppen mit csinálok.

Szerintünk nem így van. A Föld, és benne minden élő és élettelen (de talán most maradjunk a minden élőnél) egy egységet alkot. Én is hatással vagyok másokra, nincs mese, ha reggel agresszívan belekötök a szomszédba, az továbbadja az iskolába induló fiának, és így tovább. A reggeli rosszkedvem továbbgyűrűzött, így most már legalább kétszázan utáljuk az egész világot.

Szerencsére ez működik a másik irányban is. Egy pici jó cselekedet, egy kis odafigyelés. Egyre több olyan szervezettel, emberrel találkozunk, akik hasonlóan gondolkodnak, mint mi, és ezekből a találkozásokból megint valami új jön létre. 

Szóval van remény. Csak mindenki tegyen hozzá egy picit!

 

(Szandra)

Szólj hozzá