2015. nov 16.

Nemsokára újra indul az Energy Factory, de előtte...

írta: EF
Nemsokára újra indul az Energy Factory, de előtte...

Élménybeszámoló 1. rész

Hamarosan indul az Energy Factory 2. évada, és mi még tartozunk néhány élménybeszámolóval az előzőből!

A legjobb projektmenedzser díját 2015-ben Bozó Bendegúz nyerte, aki az őszi szünetben 1 hetet tölthetett az Energy Factory csapatánál, mint gyakornok. Szerencsére még a második nap reggelén is bejött dolgozni, pedig kicsit sem kíméltük! :)

img_20151027_092014.jpg

(Bendegúz és Dénes egy vadiúj elektromos autót tesztelnek)

Bendegúz beszámolója a versenyről, és a gyakornoki hétről:

„A tervezéstől a megvalósításig rengeteg feladatot oldottunk meg, de ez nem ment volna csapatmunka nélkül!

Nem volt egyszerű eljutni idáig, hosszas munkafolyamat előzte meg a díj bezsebelését. Csapatunkkal tavaszban lettünk figyelmesek az Energy Factory pályázatra, amibe rögtön bele is szerettünk. Összetartó osztályként hamar össze is állt 11 fős csapatunk, amely hamar bele is kezdett a projekt megtervezésébe, majd kivitelezésébe.

Terveink szerint a helyi médiumokat szerettük volna felkérni közreműködésre, hiszen hogyan máshogy érhetnénk el a legtöbb embert a térségben, mint a helyi médiával. Hosszas egyeztetések, és megbeszélések végül projektünk sikeréhez vezettek.

Szerencsére minden lehetőség adott volt a kapcsolattartásra, hiszen a döntőbe jutással járt egy mobiltelefon és egy laptop is, amely nagyban megkönnyítette munkánkat. Mind a KalocsaTV, mind a helyi populáris rádió, a KoronaFM100 segítségünkre volt. Három 25 perces epizódot forgattunk a televízióval, illetve egy reggeli beszélgetős műsorban is terjesztettük a környezettudatosság gondolatait, ezzel összességében közel 100.000 embert elérve kimaxoltuk a pályázat egyik legfontosabb feltételét, a nagy elérést.

A döntőn tűkön ülve vártuk az eredményhirdetést. Nem hiába. Elhozhattuk a Legjobban kommunikált projekt díját, illetve a Legjobb projektmenedzser díját is, amely lehetőséget adott egyhetes gyakornoki állásra az EF csapatában!

img_20151027_134442-pano_1.jpg

(Panoráma a Főtáv kéményéről)

Időpontot egyeztettünk, amely végül az őszi szünetre esett, így az idei szünet nem csak a pihenés lehetőségét tartogatta számomra, hanem egy eseménydús hetet, pörgős mindennapokat, hiszen megnyertem az EF „Legjobb projektmenedzser” különdíját, amellyel lehetőségem nyílt az EF csapatával dolgozni egy héten keresztül. 

Miután megérkeztem az irodába rögtön a mély vízben találtam magam. Egyhetes feladatlistát állítottunk össze közösen, amely részeként a következő évad előkészületeinek aktív résztvevője lehettem. A hét további részében az előkészületek mellett, még egy forgatáson is részt vettem, ahol a következő évad promóját készítettük el. Már most biztos vagyok, hogy ennek óriási sikere lesz, hiszen rengeteg izgalmas helyen jártunk a Hősök terétől egészen a Főtáv kémény 200 m magas tornyáig, ahol szintén forgattunk pár jelenetet, sőt még a legújabb elektromos autót is tesztelhettük, ami szintén óriási élmény volt, gyakorlatilag lenyűgözött az autó csendessége és a tudása. Mindenkinek ilyennel kellene járnia, ezzel óvva a környezetet, hiszen elektromos autó révén gyakorlatilag semmilyen káros anyagot nem bocsát ki a kocsi.

A hét második felében irodai munkát végeztem, amely során rengeteg ismeretet sajátíthattam el a csapat többi tagjától. Legyen szó online marketingről, csapatépítésről, vagy egyszerűen csapatmunkáról, hiszen ez az alapja az Energy Factorynak is, akárcsak a mögötte futó előkészületeknek.

Egy biztos: A következő évad rengeteg meglepetést tartogat, én már alig várom, hogy elinduljon csapatok munkája, és a projektek kivitelezése!”

(Fotók: Bendegúz)

Szólj hozzá

együttműködés projekt csapatmunka projektmenedzser Energy Factory fenntarthatósági oscar