2015. jún 26.

8 neves közéleti személyiség 1 közös ügyért

írta: EF
8 neves közéleti személyiség 1 közös ügyért

Színművésznő, énekes, fesztivál-szervező, rendező, világbajnok, főtáv vezér, professzor és egy mérnök egy asztalnál

Az Energy Factory-ban idén olyan zsűritagok foglaltak helyet, akikkel – túlzás nélkül – öröm volt együtt dolgozni. (Tudjuk, ez bevett formula, de mi valóban így érzünk). Hálásak vagyunk nekik, hiszen annak ellenére mondtak mindannyian elsőre igent a felkérésünkre, hogy akkor még csak egy gondolatról beszélhettünk, nem pedig egy már sikeres programról. A bizalmuk, a lelkesedésük, az ötleteik nagyban hozzájárultak az Energy Factory sikeréhez!

kis_felbontas.jpg

Az, hogy milyen sok energiát és időt fordítottak az elmúlt hónapokban az Energy Factory-ra még számunkra is meglepő volt. Folyamatosan nyomon követték a csapatokat, a projektek és a verseny alakulását. Így aztán már az sem volt különösebben meglepő, hogy az idei vetélkedő nyerteseinek kiválasztása nem volt éppen könnyed sétagalopp. Minden zsűritag határozott elképzelésekkel és érvekkel érkezett, gyakorlatilag az utolsó pillanatig voltak kérdések, volt olyan projekt, amihez újra, meg újra visszatértek, voltak előrevivő viták, így végül a tervezett egy órás megbeszélés 4 órásra sikeredett. A kicsit hosszúra nyúlt délután végére pedig nemcsak a döntés született meg, hanem rengeteg új ötlet is a következő évadra. Köszönjük!

Az idei Energy Factory – ahogyan a zsűri látta:

Für Anikó - Jászai Mari-díjas színésznő, Érdemes Művész, az Örkény Színház színésznője

„Nemcsak a környezetvédelem – mint közügy – profitált, hanem a résztvevők is egyénileg. Mindenki végigjárt egy olyan utat, amely lecke és kihívás volt, és amely életre szóló tapasztalatot adott.”

Galler András, Indián - VIVA COMET, BRAVO és Aranyzsiráf-díjas rendező

„A legfontosabb a csapatmunka. Egy csapaton belül mindenkinek meg kell találnia a saját helyét, fontos, hogy senki ne érezze úgy, hogy kevesebb, vagy több a másiknál. Mindenkire egyformán szükség van, így tudnak egy egységet alkotni!”

Gerendai Károly - a Sziget Fesztivál Kft. ügyvezetője

_kcs4390_1.jpg

„Nagy örömmel látom, hogy a gyerekek megértették, hogy rajtuk a sor, és néhány csapat olyan szervezőkészségről tett tanúbizonyságot, melyet mi felnőttek is megirigyelhetnénk!”

Pál Dénes - énekes és megújuló energetikai mérnökasszisztens hallgató

“A FÉNYKÖR arcaként már többször sokféle környezetben elmondhattam, hogy számomra miért is fontos a fenntartható élet. Most a fiatalok mutatták meg nekünk, Ők mire vágynak! Meglepő volt látni, hogy ezek a tizenéves gyerekek micsoda elszántsággal és komolysággal vitték végig az elképzeléseiket.”

Balogh Gábor - kétszeres világbajnok öttusázó a Magyar Diáksport Szövetség elnöke

„A Fénykörközösség valóban közösséget épített, az Energy Factory, minket, a zsűrit is egy jó csapattá kovácsolt össze. A lényeg, hogy folytatódjon a kezdeményezés, hiszen láthattuk, hogy a gyerekek mennyire kreatívak, csak teret kell nekik adni!”

Orbán Tibor – a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének elnöke, az Ökocímke védnöke

_kcs4502.jpg

„Mérnökként figyelni, hogy a jövő generációja milyen aprólékos munkával tud haladni a világban, igazán megnyugtató számomra!”

Prof. Kovács Kornél – a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Szegedi Tudományegyetem tanára

_kcs4549.jpg

„Csak biztatni tudom pedagógus kollégáimat arra, hogy támogassák a jövőben a tanulóikat abban, hogy a következő évadban ott legyenek az indulók között, mert ez a pályázat a tanár számára is igazi közös élményt jelent a diákokkal.”

Mészáros Lajos - villamosmérnök, tervező, a Magyar Mérnöki Kamara elnökségi tagja

,,A gyerekekre fordított energia az, ami igazán fontos, hiszen most dől el, hogy milyen értékeket fognak képviselni felnőttként. Meg kell őket hallgatni, meg kell tudni, hogy ők hogyan látják a világot maguk körül. Segíteni kell nekik, hogy egy kis időre kiszakadjanak a digitális világból, nézzenek körül, gondolkodjanak, használják a „józan paraszti” eszüket. Minden gyerekben sokkal több van, mint amit általában gondolnak magukról. Ki kell nyitni nekik az ajtót, kicsit támogatni őket, és ők aztán szépen mennek tovább.”

(Szerző: Szandra)

Szólj hozzá